Do kraja godine probna mreža za digitalni TV signal

Bez autora
Jul 20 2011

U Srbiji će do kraja 2011. biti puštena u rad probna mreža za emitovanje digitalnog signala. Nađena je mogućnost da se ranije krene sa probnim emitovanjem digitalnog signala, kako bi se obezbedila lakša tranzicija emitovanja televizijskog signala sa analognog na digitalni. Potpuni prelazak na emitovanje digitalnog televizijskog signala u Srbiji je planiran za 4. april 2012, a trenutno se razmatra mogućnost promene datuma i izmene Strategije. Postoji mogućnost emitovanja digitalnog signala u probnom režimu u određenom obimu i na određenoj teritoriji. Ta mogućnost se trenutno analizira pa će u tom smislu možda doći do izmene strategije i datuma prelaska koji je uslovljen strategijom.

Do kraja godine probna mreža za digitalni TV signalU Srbiji će do kraja 2011. biti puštena u rad probna mreža za emitovanje digitalnog signala, najavilo je danas Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva.

Kako je rečeno agenciji Beta, nađena je mogućnost da se ranije krene sa probnim emitovanjem digitalnog signala, kako bi se obezbedila lakša tranzicija emitovanja televizijskog signala sa analognog na digitalni.

Potpuni prelazak na emitovanje digitalnog televizijskog signala u Srbiji je, kako je navedeno, planiran za 4. april 2012, a trenutno se razmatra mogućnost promene datuma i izmene Strategije.

"Postoji mogućnost emitovanja digitalnog signala u probnom režimu u određenom obimu i na određenoj teritoriji. Ta mogućnost se trenutno analizira pa će u tom smislu možda doći do izmene strategije i datuma prelaska koji je uslovljen strategijom", kažu u srpskom ministarstvu koje u čijoj nadležnosti je i informaciono društvo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik